Светска хроника

След титлите изчезнаха и акаунтите на принц Андрю в социалните мрежи

След титлите изчезнаха и акаунтите на принц Андрю в социалните мрежи

Официалните акаунти на принц Андрю в социалните мрежи са закрити дни след като неговите военни титли и ангажиментите за кралски патронаж бяха върнати обратно на майка му, кралица Елизабет II.

Профилът на херцога на Йорк в Twitter е изтрит, като вместо него сега се появява бяла страница с надпис „този акаунт не съществува“. Недостъпен вече е и акаунтът му в Instagram, за който CNN по-рано съобщи, че е бил направен частен, което означава, че последователите трябва да бъдат предварително одобрени, за да разглеждат страницата.

Освен това са направени промени и в официалния сайт на Бъкингамския дворец. В свое изявление оттам са споделили за CNN, че промените отразяват скорошното изявление на двореца за херцога на Йорк.

Миналата седмица съдия в Ню Йорк се произнесе срещу предложение на правния екип на Андрю за отхвърляне на гражданско дело, заведено срещу него от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била жертва на финансиста Джефри Епстийн и е била принудена да извърши сексуални действия с принца, когато била на 17. Самият Андрю отрича твърденията.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ