Великата Арета Франклин гасне

Великата Арета Франклин гасне

Великата Арета Франклин гасне

Арета Франклин гасне, заобиколена от семейството и най-близките си приятели в дома си в Детройт, САЩ, съобщават световните медии. 

Новината бе съобщена от Роджър Фридман, приятел на Франклин, за уебсайта Showbiz411, посочва The Telegraph.

Кралицата на соул музиката от години страда от заболявания, свързани с наднормено тегло, алкохола и цигарите и нееднократно се е подлагала на различни медицински процедури. През 2011 г., тя отрече появили се слухове, че страда от рак, макар че и двете й сестри и брат й починаха от рак.

Миналата година легендарната певица отмени серия от концерти, посочвайки като причина "лекарски предписания". Последното й изпълнение беше на 2 ноември 2017 г. за годишния благотворителен концерт за фондацията на Елтън Джон в Ню Йорк. "Аз ще правя записи, но това ще бъде последната ми година в концертни изяви", каза тя по време на радио интервю в Детройт през февруари 2017 г.

През март тази година, Франклин отмени шоуто, подготвено за 76-ия й рожден ден. По-късно тя отклони и други свои участия на живо. 

През септември излиза най-новата й компилация "Singles Collection 1967-1970", съдържаща някои от ранните й хитове като “Respect”, “Think” and “I Say A Little Prayer”.

Близките на певицата с 20 награди грами и три специални награди за цялостно творчество молят за дискретност, и молитви, насочени към соул легендата, пише Daily Mail.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ