AP, NBC и CNN обявиха победа на Байдън

AP, NBC и CNN обявиха победа на Байдън

AP, NBC и CNN обявиха победа на Байдън

Кандидатът на демократите Джо Байдън е избран за президент на САЩ. С такива заглавия излязоха почти едновременно CNN, NBC и агенция Асошиейтед Прес въз основа на собствени изчисления. Според тях Байдън е събрал 270 електора, необходими за изборите.

Прогнозите са ктуаализирана на фона на нови данни за Пенсилвания, където Байдън увеличи разликата от Доналд Тръмп до 31 хиляди гласа. Преброяването на гласовете не е официално завършено в Пенсилвания и няколко други щата.

Джоузеф Р. Байдън Младши е избран за 46-и президент на САЩ, обяви Си Ен Ен  току-що. Джо Байдън побеждава в Пенсилвания и събира необходимите за победа на президентските избори 270 гласа в 538-членната Избирателна колегия, съобщава телевизията .

Според Асошиейтид прес той има 284 електорски гласа, а Тръмп остава втори с 214.

Байдън е получил 74 847 834 гласа в национален мащаб, което е 50,6%, а Тръмп - 70 591 531, което прави 47,7% от гласовете.

Би Би Си също обяви Байдън за победител, но с 273 сигурни гласа в електоралната колегия. Скай нюз съобщава само, че е надминал бройката от 270 електора, необходима за победата.

Самият Байдън също обяви победата си. На сайта му се появи кратко съобщение, че е избран за 46-ия президент на САЩ.

Настоящият американски президент Тръмп пък според някои източници е на голф днес. Президентският кортеж е напуснал Белия дом и след това е бил забелязан в принадлежащ на Тръмп голф клуб. След съобщенията, че Байдън печели изборите, Тръмп заяви, че в понеделник официално ще обжалва в съда изборните резултати.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ