Безпрецедентна руско-израелско-американска среща по сигурността в Ерусалим

Безпрецедентна руско-израелско-американска среща по сигурността в Ерусалим

Съветниците по националната сигурност на Израел, Съединените щати и Русия ще започнат днес двудневна среща в Ерусалим, чиято основна тема се очаква да бъде Близкият изток и най-вече Иран, твърд противник на Израел и САЩ, предаде ДПА.

Конференцията ще се състои в момент на силно изостряне на конфликта между САЩ и Иран. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече срещата "историческа и безпрецедентна" и каза, че тя е много важна за гарантиране на сигурността на Близкия изток "в тези неспокойни времена".

Съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, шефът на израелския Съвет за национална сигурност Меир Бен Шабат и секретарят на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев ще участват в двустранни и тристранни разговори.

Патрушев, цитиран от ТАСС, каза, че на срещата Русия ще има предвид интересите на Иран и ще ги представи на израелците и американците. По думите му разговорите ще бъдат фокусирани върху ситуацията в Сирия, където Иран има присъствие.

Вестник "Росийская газета" пише, че днес Патрушев ще се срещне с израелския премиер, след това ще води разговори на четири очи първо с Болтън, а после с Бен Шабат, а тристранната среща ще се състои във вторник. Модератор на нея ще бъде израелският премиер.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ