Бившите жени на Безос и Гейтс даряват заедно 40 млн. долара

Бившите жени на Безос и Гейтс даряват заедно 40 млн. долара

Макензи Скот – бившата съпруга на Джеф Безос, и Мелинда Френч, която е в процес на развод с Бил Гейтс, обединяват усилията си в обща кауза – те даряват 40 млн. долара, за да подобрят силата и влиянието на американските жени през следващото десетилетие.

Дарението отива при победителите в състезанието “Equality Can’t Wait Challenge”, организирано от инвестиционната фирма Pivotal Ventures на Гейтс, с финансовата подкрепа на Скот и нейния нов съпруг Дан Джует. Средства са предоставени и от благотворителната организация на филантропите Чарлс и Лин Шустерман, предаде CNN.

Четирите печеливши от общо около 550 кандидати предложиха различни креативни начини за овластяване и подобряване на живота на жените. Те включват създадена на публично подкрепена инфраструктура за грижи за деца, както и създаване на обучение за жени, които се интересуват от кариера, свързана с разработката на софтуер.

Френч Гейтс и Скот, които бяха женени за едни от емблемите в технологичната индустрия – Бил Гейтс и Джеф Безос, излязоха напред като силни филантропи, след като самите те застанаха сред най-богатите хора в света. И двете жени са подписали “The Giving Pledge” – пакт, с който обещават да раздадат по-голямата част от богатството си през живота си.

Миналия месец Макензи Скот обяви, че е дарила близо 1.7 млрд. долара от богатството си на 116 организации, свързани с ЛГБТЕ+ общността, функционалната демокрация, расовото равенство и изменението на климата. Нейното нетно състояние се оценява на около 64 млрд. долара.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ