Френски дизайнер сътвори „Дворец на релси“

Френски дизайнер сътвори „Дворец на релси“

Френски дизайнер сътвори „Дворец на релси“

Пътуването на дълги разстояния с жп транспорт изглеждаше така, сякаш постепенно става по-малко и по-малко предпочитано през последните години.

Класическият стил на пътуване обаче преживява нещо като възраждане в момент, в който пътниците търсят по-екологични начини за придвижване, пише CNN.

В момента се планират и разработват различни нови влакове и маршрути, включително и да италианския влак Dolce Vita, който ще преминава по 10 маршрута в страната, разкривайки живописни гледки пред очите на любопитните туристи. Подобен е замисълът и на Midnight Trains, мрежа от жп пътувания от Париж до 12 различни дестинации в Европа.

Френският дизайнер Тиери Гоген е сред хората, които искат да направят пътуването с влак едно по-добро, занимателно и интересно преживяване. Това доказва и най-новата му концепция за частен луксозен влак на име G Train.

Описван като „Дворец на релси“, 400-метровият влак ще бъде направен от 14 автомобили и специално стъкло, чието ниво на прозрачност може да бъде регулирано.

Според Гоген пътуването се фокусира повече върху скоростта, отколкото върху самото пътешествие.

Внушителен по отношение на интериора е фактът, че пътниците могат да променят обстановката в частта, в която се намират. „Влакът е сцена. Можете да промените светлината, сезона“, коментира Гоген.

Проектът на дизайнера ще струва на купувача около 350 млн. долара, а изграждането му ще отнеме най-малко две години и половина.

G Train ще се движи с около 160 км в час и ще бъде адаптиран за жп линиите в Америка и Европа. Освен това той ще може да се разделя на две отделни композиции, в случай че пътуващите искат да поемат в различни посоки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ