Френска актриса обвини Роман Полански в изнасилване

Френска актриса обвини Роман Полански в изнасилване

Френска актриса обвини Роман Полански в изнасилване

Кинорежисьорът Роман Полански бе обвинен в изнасилване от френска актриса.

По думите на актрисата и фотограф Валантин Моние тя е била изнасилена от Полански през 1975 г., предава БТА.

„Нямах никаква връзка с него - нито професионална, нито лична, една го познавах. Нямаше някакво парти, нямаше алкохол, нито наркотици", пише Моние.

Двамата са се запознали в ски курорта Гщаад в Швейцария, където тя била на почивка с приятели, които са я представили на режисьора. По това време тя е била на 18 г.

Ден след като се запознават, Полански и предлага физическа близост, която тя отказва. Моние продължила да кара ски в тяхната компания и същата вечер излиза на вечеря с режисьора. След като се върнали в неговата хижа, Поланския зверски я изнасилил.

Тя казва, че решението да проговори за случката 44 години по-късно се дължи на излизането на новия му филм „Офицер и шпионин“, посветен на аферата „Драйфус“ и че е искала да използва момента, за да  припомни тъмните страни на режисьора. По думите й тя не е подала жалба в полицията след сексуалното посегателство, тъй като се е страхувала за живота си. По това време Полански е бил достатъчно известен и според Моние можело да бъде убита, за да бъде потулен скандалът.

Полански в момента живее във Франция, след като през 1978 г. напуска територията на САЩ заради обвинения за изнасилване на непълнолетни. Той не може да бъде върнат в САЩ, тъй като френската конституция забранява екстрадирането на граждани на страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ