Гейтс предупредил Тръмп за пандемията през 2016-а

Гейтс предупредил Тръмп за пандемията през 2016-а

Гейтс предупредил Тръмп за пандемията през 2016-а

Предприемачът и филантроп Бил Гейтс е предупредил американския президент Доналд Тръмп за възможността от пандемия през декември 2016 година, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

Според изданието двамата са се срещнали в проектирания от държавния глава небостъргач Trump Tower в Ню Йорк и по време на разговора им Гейтс засегнал темата за разпространението на инфекциозна болест. Той е посъветвал Тръмп да приоритизира готовността на държавата да се справи с подобен проблем – това е споделил и с други кандидати за президент на САЩ. „Иска ми се да бях направил повече, за да привлека внимание към опасността“, коментира за изданието основателят на Microsoft.

От началото на пандемията от коронавируса популярност в дигиталното пространство набра кратка лекция на Гейтс от поредицата TED от 2015 г., посветена на риска от глобална здравна криза. „Ако нещо убие над 10 млн. души през следващите няколко десетилетия, по-скоро ще е високо инфекциозен вирус, отколкото война. Не ракети, а микроби“, споделя тогава той и алармира, че светът не е готов да се справи с една такава зараза.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ