Голяма част от гърците подкрепят задължителната ваксинация

Голяма част от гърците подкрепят задължителната ваксинация

Голяма част от гражданите в Гърция подкрепят въвеждането на задължителна ваксинация. Това сочат данни от социологическо проучване, цитирано във в. "Катимерини". 

66 на сто от участвалите в анкета на "Пулс" се обявяват за въвеждане на задължителна ваксинация на определени професионални групи. Голям е делът на тези, които заявяват, че вече са се ваксинирали или планират да го направят. 50 на сто от анкетираните се обявяват за по-строги мерки за неваксинираните. 

Целта на гръцкото правителство е да постигне 80 на сто ваксинационно покритие за населението си, пише гръцкият вестник "Прото тема", цитирайки изказване на премиера Кириакос Мицотакис в интервю за "Вашингтон поуст". Управляващите категорично отхвърлят възможността за налагане на локдаун, посочва още изданието. 

Вчера говорителят на правителството Янис Иконому отново подчерта, че се полагат усилия за увеличаване на броя на ваксинираните както с първа, така и с трета доза, подкрепа на здравната система и засилване на контрола по изпълнението на мерките, които Атина наложи за неваксинираните си граждани. 

Според експерти обаче натискът над системата ще продължи, а броят на пациентите в болниците и в интензивните отделения ще остане висок. Вчера в страната бяха регистрирани под 7000 новозаразени и 78 смъртни случаи. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ