Грета Тунберг иска да регистрира името си като запазена марка  

Грета Тунберг иска да регистрира името си като запазена марка  

Грета Тунберг иска да регистрира името си като запазена марка  

Шведската екоактивистка Грета Тунберг е подала молба името и да бъде регистрирано като запазена марка, предаде Ройтерс. Такова искане тя е отправила и за името на движението „Петъци за бъдеще“(Fridays For Futurе), което основава през 2018 г.

Тунберг обясни, че това ще и позволи да предприема съдебни действия срещу лица или компании, които използват нейното име и това на движението й, без да споделят ценностите им.

„Уверявам ви, че аз и другите протестиращи ученици нямаме абсолютно никакъв интерес към търговските марки. За съжаление, това трябва да бъде направено“, написа Тунберг в социалните мрежи.

Тя е подала молба за регистриране на запазена марка и за фразата „Skolstrejk for klimatet”, която означава „Училищна стачка за климата“ на шведски. Това е било изписано от нея на табелата, с която за първи път излиза на протест пред шведския парламент през 2018 г.

„Моето име и това на движението ми „Петъци за бъдеще” постоянно се изполват с търговски цели без никакво разрешение. Те се използват за маркетинг, за продажба на продукти и за събиране на средства в мое име“, написа Тунберг в профила си в Instagram, като добави, че това трябва да спре.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ