Грета Тунберг се уплаши от коронавируса, ще стачкува онлайн

Грета Тунберг се уплаши от коронавируса, ще стачкува онлайн

Грета Тунберг се уплаши от коронавируса, ще стачкува онлайн

17-годишната климатична активистка Грета Тунберг приключи със знаковите си училищни климатични протести, които й осигуриха международна известност. В публикация в социалните медии тя насърчи многобройните си последователи да послушат медицинските специалисти, да „се обединят зад науката“, избягвайки големите събирания на хора, за да „изравнят кривата“ и да спрат разпространението на коронавируса, информира БГНЕС.

„Ние, младите хора, сме най-слабо засегнати от този вирус, но е от съществено значение да действаме солидарно с най-уязвимите и да действаме в интерес на нашето общо общество“, написа Тунберг.

Грета Тунберг стачкува всеки петък от август 2018 г., с няколко изключения. Движението, което тя оглавяваше, бързо се разрасна и събра огромно множество по целия свят.

По-рано тази седмица Тунберг отмени предстоящата си стачка в петък по „семейни причини“. Сега спирането на протестните дейности е заради епидемията от коронавирус.

Екоактивистката призова последователите си да намерят нови начини за повишаване на осведомеността си за климатичната криза, например стартиране на цифрова версия на стачката.

„Като направи снимка с плакат за стачка и използва подходящ хаштаг, всеки може да се присъедини към действието по климата, без да има риск от разпространение на инфекцията“, написа още Тунберг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ