Хашим Тачи се прибра от Хага след четиридневни разпити

Хашим Тачи се прибра от Хага след четиридневни разпити

Хашим Тачи се прибра от Хага след четиридневни разпити

Косовският президент Хашим Тачи, който в продължение на четири дни бе разпитван в прокуратурата на Специалния съд за военните престъпления на Армията за освобождение на Косово /АОК/, се върна снощи в страната си, предаде Танюг.

Ветерани от АОК и граждани посрещнаха Тачи на граничния пункт Връбница, където той пристигна от Албания. Посрещачите скандираха "АОК", а президентът слезе от автомобила и ги поздрави, съобщиха косовските медии.

Преди това Тачи е летял със самолет от Хага до Тирана.

Президентът каза, че днес вечерта ще направи изявление пред обществеността по повод изслушването му в прокуратурата, предаде БТА.

"Уверявам ви, че никой не може да прекроява историята ни", заяви Тачи.

В края на миналия месец прокурор от Специалния съд в Хага огласи обвинения срещу Хашим Тачи и лидера на Демократическата партия на Косово Кадри Весели за военни престъпления. Обвинението срещу Хашим Тачи е повдигнато на 24 април, но бе огласено в момент, когато косовският президент трябваше да замине за Вашингтон на среща със сръбския президент Александър Вучич.

Прокуратурата смята Тачи, бивш командир в Армията за освобождение на Косово, за отговорен за близо 100 убийства по време на войната, която накрая доведе до независимостта на Косово.Обвинението не е потвърдено в съда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ