Хиляди се събраха на митинг в Каракас в подкрепа на президента Мадуро

Хиляди се събраха на митинг в Каракас в подкрепа на президента Мадуро

Хиляди се събраха на митинг в Каракас в подкрепа на президента Мадуро

Проправителствени организации мобилизираха хиляди венецуелци, облечени в червено - цветът на управляващата социалистическа партия - на митинг в столицата Каракас вчера, в опит да демонстрират, че страната остава обединена около президента Николас Мадуро след осуетен според властите опит за убийството му, съобщи Асошиейтед прес.

Властите заявиха, че са заловили организаторите на покушението, използвали два дрона с експлозиви. Имената на задържаните не бяха оповестени, но главният прокурор Тарек Сааб заяви, че шестимата арестувани може да бъдат обвинени в държавна измяна, опит за убийство и тероризъм, предаде БТА.

Митингът беше организиран на площад Моралес в центъра на столицата, откъдето участниците се отправиха към президентския дворец Мирафлорес. До него беше издигната трибуна, от която пред събралите се говориха председателят на Конституционната асамблея Диосдадо Кабельо и външният министър Хорхе Ареаса, предаде ТАСС.

Те /организаторите на покушението/ трябва да понесат наказание в съответствие с венецуелските закони. Вече няма да има никаква прошка", заяви Кабельо.

Ареаса на свой ред отново обвини колумбийските власти и политическите противници на Мадуро за подготовката на покушението. "Опозицията иска война между венецуелците, тя се опитва да постигне това през последните няколко години", заяви външният министър.

На 4 август в Каракас беше извършено покушение срещу Мадуро с използване на два дрона, всеки с по килограм пластичен експлозив С-4, когато президентът произнасяше реч преди стотици униформени войници по случай 81-годишнината от създаването на Националната гвардия, припомня АП. Властите заявиха, че безпилотните самолети били насочени срещу трибуната, на която се намираха Мадуро, съпругата му и членове на висшето ръководство на страната. При експлозията бяха ранени седем войници. Военните успяха да извадят от строя единия от дроновете, а другият се разби в жилищен блок.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ