И гръцките туроператори ще дават ваучери вместо да връщат пари

И гръцките туроператори ще дават ваучери вместо да връщат пари

И гръцките туроператори ще дават ваучери вместо да връщат пари

Правителството на Гърция разреши на туроператори, хотели, авиокомпании и корабни компании да дават на клиентите си ваучери вместо да им връщат парите за купени екскурзии и билети, съобщава вестник "Вима", цитиран от ТАСС.

С влезлия в сила подзаконов нормативен акт "Мерки за отстраняване на текущите последствия от пандемията с коронавирус и други неотложни положения, включващи и въпросите на туризма" са решени въпросите за разтрогване на договори между туристически компании и техните клиенти за оказване на туристически услуги индивидуално или в пакети, които са анулирани в периода от 25 февруари до 30 септември 2020 г., пише гръцкото издание. 

Предвижда се туристическата компания да е задължена да върне на клиента всяка сума, която клиентът е заплатил преди това в качеството на гаранция, депозит или друго обстоятелство за частично или пълно погасяване на стойността на договора. На клиента може да му бъде предложено, вместо да му се върнат парите, да използва ваучер на същата стойност със срок на действие 18 месеца. Туристическата компания е длъжна да информира клиента в писмен вид за предложението за ваучери в срок от 30 дни. В противен случай тя ще бъде задължена да върне на клиента полагаемата му се сума пари. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ