Ирландски съд спря планираната стачка на пилоти от Райънеър

Ирландски съд спря планираната стачка на пилоти от Райънеър

Ирландският върховен съд блокира със свое решение днес стачката на пилотите на Райънеър (Ryanair), предвидена за утре и вдругиден в Дъблин, предадоха световните агенции.
Ръководството на авиокомпанията сезира съда с иск да бъде издадено нареждане срещу синдиката Форса (Forsa), част от който е Асоциацията на ирландските пилоти (IALPA) и който организира планираната за четвъртък и петък 48-часова стачка на летците от ирландското подразделение на Райънеър, уточнява Ройтерс.
Мотивите за искането са, че синдикатът не е допуснал процесът по посредничество да бъде завършен преди да бъде обявена стачката, която според компанията би нарушила споразумение между нея и синдиката от миналата година.
Райънеър приветства съдебното решение и призова пилотите да се върнат към преговори и да изгладят всички разногласия без да бъде нарушено разписанието.
Авиопревозвачът очаква днес и решение на британското правосъдие за друга стачка на пилотите във Великобритания, насрочена също за 22 и 23 август, допълва Франс прес. 
Междувременно обаче в Португалия днес започна петдневна стачка на стюардите и стюардесите на авиокомпанията в Португалия, смятана за старт на планираната вълна от протести  в Ирландия, Великобритания и Испания.
Райънеър е най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа, обслужваща над 1100 направления между 160 летища в 27 европейски страни и Мароко.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ