Канадците обявиха бойкот на стоките от САЩ

Канадците обявиха бойкот на стоките от САЩ

Канадците обявиха бойкот на стоките от САЩ

Множество канадски граждани обявиха бойкот на американските стоки в отговор на словесната война между президента на САЩ Доналд Тръмп и канадския премиер Джъстин Трюдо, която се разрази след срещата на Г-7 в Квебек, предаде американското издание The Hill.

По информация на телевизия CTV News канадците са спрели да купуват портокали от Флорида, калифорнийски вина и бърбън от Кентъки. Междувременно в социалната мрежа Twitter добиха популярност хаштаговте #BoycottUSProducts (бойкотирай американските продукти), #BuyCanadian (купувай канадско), #BoycottUSA (бойкотирай САЩ).

„Първата пазарска количка с продукти, в която няма нищо от Тръмп! Подкрепете чудесните канадски продукти и тези на страните със силни лидери!“, написа канадски потребител в Twitter.

До спора между лидерите на двете страни се стигна, след като Тръмп заяви, че е наредил на своите представители да не подписват съвместната декларация от срещата на Г-7 заради „лъжливите изявления“ на Трюдо на пресконференцията след форума и заради големите канадски мита за американските фермери, работници и компании.

След края на срещата Тръмп нарече Трюдо  „непочтен и слаб“ и заяви, че американските мита върху стоманата и алуминия са в отговор на канадските мита от 270% върху вноса на млечни продукти от САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ