Кипър въвежда строги Covid-мерки до 15 януари догодина

Кипър въвежда строги Covid-мерки до 15 януари догодина

Кипър въвежда строги Covid-мерки до 15 януари догодина

Кипър въвежда редица ограничителни мерки с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса, които ще са в сила от днес до 15 януари 2021 г., информира БНР. 

С обнародваното постановление на министъра на здравеопазването Константинос Йоану се налага ограничение до 50 души за частни събирания вкъщи или на обществени места. Максималният брой гости за сватби и кръщенета е до 350 души. Под ограничение са и ресторанти, кафенета, барове.

Забранено е провеждането на масови събития като концерти, фестивали, изложби и други на открито - на стадиони, площади, улици.

Задължително е носенето на маски в закрити пространства от работещите в тях и посетителите.

Децата над 12-годишна възраст в училищата, които се отварят в началото на септември, също задължително трябва да са с маски.

На всеки 2 седмици ще се тестват по 5000 души на места с голям брой хора (ресторанти, молове, университети), за да се следи ситуацията и вземат навременни мерки, обяви здравното министерство.

Според министър Константинос Йоану епидемичната ситуация в страната е задоволителна, но трябва да продължат да се спазват предпазните мерки. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ