Ключов свидетел по делото срещу Манафорт призна вината си

Ключов свидетел по делото срещу Манафорт призна вината си

Ключов свидетел по делото срещу Манафорт призна вината си

Най-важният свидетел по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт даде показания в съда, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ричард Гейтс заяви вчера в съдебната зала, че заедно с Манафорт са укрили милиони долари в чуждестранни сметки, за да не плащат данъци в САЩ.

Гейтс призна също, че е откраднал стотици хиляди долари от бившия си шеф Манафорт през десетте години, в които са работили заедно като политически консултанти.

През февруари Гейтс се призна за виновен по повдигнатите му обвинения и оттогава сътрудничи на специалния прокурор Робърт Мълър.

Въпреки че случаят бе разкрит в рамките на общото разследване за предполагаема руска намеса на президентските избори в САЩ през 2016 г., обвиненията в процеса срещу Манафорт са за действия, извършени преди той да оглави предизборната кампания на Тръмп. Манафорт е обвинен в пране на пари, данъчни и банкови измами за милиони долари.

Гейтс разказа на съда как е помагал на Манафорт да попълва данъчни декларации с невярно съдържание и да прикрива 15 банкови сметки в чужбина. Според него в тях има "няколко милиона долара", натрупани по време на съвместната им работа в Украйна.

Днес се очаква Ричард Гейтс отново да се яви в съда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ