Кметът на Сеул изчезна. Откриха го мъртъв

Кметът на Сеул изчезна. Откриха го мъртъв

Кметът на Сеул изчезна. Откриха го мъртъв

Кметът на южнокорейската столица Сеул, Парк Уон-сун, е открит мъртъв при мащабна операция за издирването му, организирана след сигнал от негови близки, че е изчезнал.

Сигналът е подаден от дъщерята на Парк в 17:17 часа вчера, а следите му се губят в квартал „Сунгбук“ – там за последно е бил засечен мобилният му телефон, който вече е изключен. Властите не дават подробности по случая, но информационна агенция „Йонхап“ съобщи, че той се е държал необичайно преди да напусне дома си. Южнокорейската полиция започна операция за издирването му с дронове, кучета и много полицейски служители, предадоха световните медии по-рано днес. Няколко часа по-късно китайската телевизия CGTN съобщи, че властите в Южна Корея са открили тялото на Парк. Телевизията се позовава на свои източници. Няма подробности за обстоятелствата около смъртта на градоначалника на Сеул. Асошиейтед прес посочва, че дъщеря му е подала сигнал за оставено от баща й гласово съобщение, звучащо като завещание.

Служител от администрацията на сеулския метрополен регион потвърди, че днес Парк не се е появил на работа по неизвестни причини и е отложил всичко в графика си, включително среща с президентски служител.

Кметът, който е дългогодишен граждански активист и адвокат по гражданско право, е начело на 10-милионния град от 2011 година и е спряган за потенциален кандидат за президент от либералната демократическа партия в страната за изборите през 2022 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ