Коронавирусът ще тормози човечеството още дълго време

Коронавирусът ще тормози човечеството още дълго време

Коронавирусът ще тормози човечеството още дълго време

Не очакваме коронавирусът да изчезна напълно, докато не бъде разработена ваксина. Това заяви Ен Би Си Дейвид Набаро, специален съветник за коронавируса за Световната здравна организация (СЗО).

„Смятаме, че това ще бъде вирус, който ще тормози човечеството много дълго време, докато не отрием ваксина, която да предпази всички ни“, казва Наборо, цитиран от Си Ен Би Си.

На въпрос какво трябва да очакват САЩ от коронавируса тази есен, съветникът на СЗО заяви, че ще има единични и изолирани случаи на нови огнища на заразата.

По последни данни на университета „Джонс Хопкинс“ в САЩ има над 550 хил. потвърдени случаи на заразени с коронавирус, от които над 22 хил. са завършили с фателен край. В световен мащаб заразата наближава границата от 2 млн. заразени (1,85 млн.), докато жертвите са над 110 хил.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп нападна СЗО и обвини организацията за закъсняла реакция по отношение на пандемията. Той заплаши да прекарти американското финансиране на здравната организация, което възлиза на 500 млн. долар на година.

„Ценим нашето партньорство със САЩ. Би било жалко, ако се случи нещо, което да намали това сътрудничество.“, заяви Набаро.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ