Москва отваря учебните заведения

Москва отваря учебните заведения

Москва отваря учебните заведения

Училищата, университетите, летните лагери и културните центрове в Москва отново ще отворят врати, като част от следващото облекчаване на карантинните мерки в руската столица, където новозаразените с COVID-19 продължават да намаляват, предаде „Ройтерс“.

От следващата седмица вече няма да бъде задължително носенето на маски на открито, но условието продължава да важи за магазините, аптеките и обществения транспорт.

Следващото облекчение на рестрикциите ще бъде в началото на август, когато гражданите вече ще могат да посещават театър, кино, концерти и спортни събития, а изискването към организаторите е капацитетът да не надвишава 50%.

„Разбира се, всяка фаза на премахване на ограниченията има елементи на непредсказуемост и риск. Но животът показа, че ситуацията остава под контрол и рискът е оправдан“, написа кметът Сергей Собянин в своя официален уебсайт.

Общо над 227 хиляди случая на заразени с коронавирус са регистрирани в Москва до момента, като за последното денонощие те са 568.

Русия е четвъртата най-силно засегната от COVID-19 страна – по данни на „Ройтерс“ болните са поне 700 хиляди, като от тях починали са над 10 хиляди.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ