Мъск за мисиите до Марс: Ще бъде мъчително и много опасно!

По пътя на човечеството към Марс може да има и жертви. Това предсказание направи създателят на SpaceX, Илон Мъск, докато обясняваше как планираната му мисия до Червената планета се възприема като начинание само за богати хора.

„Може да умрете, ще бъде неудобно и вероятно няма да има добра храна“, каза предприемачът пред Питър Диамандис, основател и председател на фондацията за научни открития X Prize.

Според Мъск дори и рекламите за предстоящото пътуване трябва да отбележат, че то ще е „мъчително и опасно“ и човек може да не успее да се върне жив, пише Fox Business.

„Честно казано, куп хора вероятно ще умрат в началото“, призна милиардерът, но настоя, че пътуването до Марс ще е „великолепно приключение“. „Само доброволци“, възкликна още той, смеейки се.

През последното десетилетие SpaceX изстреля повече от 100 ракети в усилията си да привлече туристи, дръзнали да поемат към Луната и Марс. Досега обаче тестовете на ракетата носител Starship, която е предвидена за изпращане на цивилни в Космоса, нямат значителен напредък. В повечето пробни полети, осъществени до момента, се самозапалват и избухват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ