Надзирателите на Епстайн работили извънредно и не проверили килията му навреме

Manager News

Надзирателите в затворническия сектор, където е била килията на американския финансист Джефри Епстайн, са работели извънредно, за да компенсират недостига на персонал в нощта на смъртта му, каза запознат източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Един от надзирателите в сектора на затвора, където се е намирал Епстайн, е полагал извънреден труд за пети пореден ден, а друг е бил задължен да работи извънредно, заяви източникът, пожелал анонимност.

Според в. "Ню Йорк таймс" персоналът на затвора не е спазил протокола, което е довело до очевидното самоубийство на финансиста.

По думите на служител, цитиран от изданието, Епстайн е трябвало да бъде проверяван в килията от надзирателите на всеки 30 минути, но това не е било направено в нощта преди смъртта мум оредаде БТА,

ФБР и министерството на правосъдието на САЩ ще продължат разследването по повдигнатите срещу Епстайн обвинения за организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни паралелно с разследването на смъртта му, отбелязва АП.

Адвокатите на няколко жени, които казват, че са били сексуално малтретирани от Епстайн, възнамеряват да подадат тази седмица съдебни искове срещу неговото имущество, оценявано на 559 милиона долара, посочва Ройтерс.

Смъртта на Епстайн предизвиква скептицизъм сред привържениците на теории на конспирацията и дори някои политици задават въпроси как е успял да се самоубие в силно охранявана част на затвора, предаде Асошиейтед прес.

Сенаторът републиканец Рик Скот от Флорида допусна, че в смъртта на Епстайн може да има престъпни елементи. Бившият кмет Рудолф Джулиани зададе в Туитър въпроси за смъртта на Епстайн. "Следвайте мотивите", добави той.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че инцидентът е бил „твърде удобен“ и че Епстайн вече не може да повлече със себе си и други знатни личност.

„Това, което много от нас се чудят, е какво точно е знаел той“, каза Де Блазио пред репортери. „Колко милионери и милиардери са били част от незаконните дейности, с които се е занимавал той?“, добави нюйоркския кмет.

Други потребители допуснаха, че смъртта на финансиста не е самоубийство, или че самата смърт е фалшифицирана. Случаят на Епстайн вече предизвика слухове онлайн, предвид познанствата му с влиятелни личности като бившия президент на САЩ Бил Клинтън и действащият президент Доналд Тръмп, отбелязва АП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ