Норвегия започна да отваря яслите

Норвегия започна да отваря яслите

Норвегия започна да отваря яслите

Норвегия започна от днес да отваря яслите си като първа стъпка към постепенната отмяна на ограничителните мерки. Отварянето на яслите обаче ще става като се спазват , някои предпазни мерки. Децата под 3-годишна възраст трябва да са на групи по три под наблюдението на възрастен, а тези на възраст от 3 до 6 години трябва да са на групи по шест, информира Франс прес.   

Някои родители обаче изразиха опасения и започнаха кампания във Фейсбук "Детето ми не трябва да е лабораторно зайче за Ковид-19", както и петиция онлайн, която досега е събрала над 28 000 подписа.

От днес могат да възобновят работа психолозите и физиотерапевтите, а по-късно тази седмица и фризьорите и дерматолозите. Началните училища пък ще отворят отново врати на 27 април. 

Баровете и повечето ресторанти продължават да не работят, а културните и спортни събирания са забранени поне до 15 юни.

Заедно с Австрия и Дания, Норвегия е една от първите европейски страни, които облекчават ограниченията си, повечето от които бяха въведени на 12 март. Броят на заразените с коронавирус в Норвегия нарасна с 45 души през последното денонощие до 7113 души, съобщи норвежкият Институт по здравеопазването. Общият брой на починалите е 165 души, а в болница са 153 души. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ