Ню Йорк предупреждава родителите за връзка между рядък синдром при децата и COVID-19

Ню Йорк предупреждава родителите за връзка между рядък синдром при децата и COVID-19

Ню Йорк предупреждава родителите за връзка между рядък синдром при децата и COVID-19

Ню Йорк започна широка публична кампания за информиране на родителите за рядък синдром, за който се смята, че е свързан с COVID-19, и вече е установен при повече от 80 деца в града, съобщи кметът Бил де Блазио, цитиран от Асошиейтед прес.

От вчера започнаха да се изпращат електронни съобщения, предупреждаващи родителите за симптомите на възпалителното заболяване при децата. По-късно ще започнат да се излъчват информационни клипове по радиото и телевизията, информация ще има по автобусните спирки, както и във вестниците, каза Де Блазио.

"Трябва бързо до уведомим семействата в целия град", заяви той.

Синдромът засяга кръвоносни съдове и органи и има симптоми като продължителна температура, коремни болки и повръщане. Три деца с такъв синдром в щата Ню Йорк са починали, включително едно в град Ню Йорк.

От общо 82 деца с диагноза педиатричен мултисистемен възпалителен синдром в града 53 са били с положителен тест за COVID-19 или за антитела за заболяването, каза Де Блазио.

През последните 24 часа в САЩ са починали 1813 души от новия коронавирус, показват данни на университета "Джонс Хопкинс", цитирани от Франс прес.

Общият брой на починалите в страната вече надхвърля 84 000 души. Заразените са близо 1,39 милион души, с над 22 000 повече от предишния ден, предаде БТА.

Според усреднени резултати на 20 епидемиологични модела от Масачузетския университет се очаква до 6 юни починалите от новия коронавирус в САЩ да достигнат 113 000 души.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ