Очевидци на трагедията в Генуа: Мълния удари моста

Очевидци на трагедията в Генуа: Мълния удари моста

Очевидци на трагедията в Генуа: Мълния удари моста

Мълния е ударила моста край Генуа, част от който рухна днес, разказват очевидци, цитирани от тв канала TG24COM. Според тях, възможно е това да е задействало срутването, при което се откъсна участък с пътуващи по него автомобили, дълъг около 200 метра и се сгромоляса. До момента властите съобщават за 22 установени жертви, сред които и дете. Още 13 са хоспитализирани, като някои от ранените са в тежко състояние.

Срутването стана в условия на проливен дъжд. Като възможна причина някои посочват и евентуална пукнатина в конструкцията на съоръжението.

На мястото на тежкото произшествие работят много спасители, включени са и кучета следотърсачи. 

Рухналият мост Моранди е построен през 60-те години на миналия век, а през 2016 е констуиран. Той е част от една от най-натоварените магистрали А 10, която води към френската Ривиера.

На мястото на трагедията е министърът на транспорта  Данило Тонинели, който описа случилото се като "Чудовищна трагедия". Премиерът Джузепе Конти е в непрекъсната връзка с него и с шефа на националната служба по Гражданска защита Анджело Борели. Очаква се Конти да прекъсне отпуска си и по-късно тази вечер да пристигне на местопроизшествието.

 

 

 


 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ