Пхенян: Европейците демонстрират нелогично мислене

Пхенян: Европейците демонстрират нелогично мислене

Пхенян: Европейците демонстрират нелогично мислене

Северна Корея обвини европейски държави в „нелогично мислене“, след като те свикаха заседание на Съвета за сигурност на ООН при закрити врати, на което да бъдат обсъдени изстрелванията на ракети от страна на режима в Пхенян, предаде Ройтерс.

Великобритания, Германия, Франция, Естония и Белгия поставиха на дневен ред последните опити с балистични ракети на Северна Корея пред Съвета за сигурност на ООН в четвъртък, определяйки ги като провокация, която нарушава резолюциите на Обедините нации.

В понеделник Северна Корея изстреля в морето две ракети с малък обсег, слагайки край на 3-месечно затишие откъм ракетни тестове. Севернокорейските власти заявиха, че изстрелванията са част от рутинни военни учения и че те са били под директното ръководство на лидера на страната Ким Чен-ун.

„Нелогичното мислене и софизмът на тези страни все повече заприличват на тези, характерни за враждебно настроените към нас Съединени щати“, заяви говорителят на външното министерство в Пхенян в изказване пред Севернокорейската информационна агенция КЦНА.

Той определи действията на европейските страни като „безразсъдно поведение, подстрекавано от САЩ“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ