Почина основателят на магазините Jysk

Почина основателят на магазините Jysk

Почина основателят на магазините Jysk

Един от най-богатите датчани и основател на международната търговска верига за мебели (Jysk) почина на 71 години, предаде Блумбърг.

Преди два месеца бе съобщено, че е диагностициран с рак, при което Ларсен се оттегли от ръководството на компанията. Той е починал днес в дома си в Силкеборг, Западна Дания, уточнява компанията в съобщение.

Ларсен винаги е изповядвал силна отдаденост към основаната от него компания и отношение на баща като към дете. Един от начините да показва това отношение бе да  участва в телевизионни реклами на Jysk, което го направи популярен в Дания. Той бе и един от най-богатите хора в страната, като по изчисления на индекса на милиардерите на Блумбърг състоянието му възлиза на над 3 милиарда долара.
Ларс Ларсен е роден на 6 август 1948 година в Арнборг, Западна Дания. Той започва като стажант в търговска верига през 1966 година и започва свой бизнес през 1979 година. Поставя началото на търговската си верига  със спестени 20 000 долара.
Разширява бизнеса и го превръща в търговска верига с акцент върху евтини домашни стоки като чаршафи и градинска мебел. Днес компанията ми 2700 магазина в над 52 държави с годишни приходи от около 4 милиарда долара. 
Ларсен оставя съпруга, две деца и четири внучета. Синът му Якоб Брунсборг (47 г.) го замени като председател на управителния съвет на компанията при оттеглянето на баща му преди два месеца.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ