Полубратът на Ким Чен Ун убит с отровни стрели

Полубратът на Ким Чен Ун убит с отровни стрели

Полубратът на Ким Чен Ун убит с отровни стрели

Южнокорейското правителство потвърди днес, че убитият в Малайзия мъж действително e завареният брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, както вчера съобщиха няколко медии, предаде Франс прес.

"Нашето правителство е сигурно, че убитият човек е Ким Чен Нам", заяви говорителят на южнокорейското министерство на националното обединение.

По-рано днес премиерът Хуан Кхьо Ан заяви на заседание на съвета за национална сигурност, че извършеното в понеделник убийство показва "бруталността и нечовешката същност на севернокорейския режим". Той подчерта, че Сеул работи в тясно сътрудничество с властите на Малайзия, за да се опитат да хвърлят светлина върху това мистериозно убийство.

Според южнокорейската телевизия Чосон, 45-годишният Ким Чен Нам бил прободен с отровни игли от две неидентифицирани жени на летището в Куала Лумпур. Двете жени избягали от местопрестъплението с такси. Ким Чен Нам починал на път за болницата.

Южнокорейският в."Чунан илбо" съобщи днес, позовавайки се на осведомени източници, че Ким Чен Нам, който през последните години живее зад граница, смятал да емигрира в Южна Корея, предаде ТАСС. Според вестника той бил убит, защото Северна Корея искала да му попречи да стори това.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ