Иран води кампания за убийства в цяла Европа, обвини Майк Помпейо

Иран води кампания за убийства в цяла Европа, обвини Майк Помпейо

Иран води кампания за убийства в цяла Европа, обвини Майк Помпейо

Американският държавен секретар Майк Помпейо обвини Иран във "водене на кампания за убийства в цяла Европа", предаде ДПА.

В интервю за "Пи Би Ес нюзауър" от полската столица Варшава, където участва в конференция за Близкия изток, Помпейо отбеляза, че "заплахата от нестабилността в Близкия изток е реална" и, че Иран има "огромно влияние" върху размирния регион, но "нито едно от двете няма да продължи вечно", предаде БТА.

"Съществуват споделени интереси там между Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Йордания, Израел и всички разбират, че страните им са заплашени от Иран, а европейците чуха тази вечер, че техните страни също са заплашени", каза дипломатът.

"Иран води кампания за убийства в цяла Европа. Това е глобален феномен", заяви Помпейо.

Той каза, че САЩ се стремят към "нова ера на сътрудничество" при решаване на предизвикателствата в Близкия изток, предаде Ройтерс.

"Нито едно от предизвикателствата в региона няма да се реши от само себе си. Трябва да работим заедно за сигурност", каза Помпейо. "Нито една държава не може да си позволи да остане встрани", подчерта държавният секретар на САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ