България

Политика

|

Общество

|

Национален траур в Северна Македония и България за жертвите на тежката автобусна катастрофа

Национален траур в Северна Македония и България за жертвите на тежката автобусна катастрофа

С дни на национален траур България и Република Северна Македония ще отдадат почит към паметта на жертвите на тежката автобусна катастрофа, отнела живота на над 40 души.   Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур, държавните знамена пред сградата на правителството са спуснати наполовина. Ден на национален траур за жертвите от изгорелия автобус и за деветимата, загинали снощи при пожар в старчески дом във варненското село Рояк ще бъде обявен утре, 24 ноември в България, съобщи вицепремиерът Гълъб Донев.

Автобусът, който рано тази сутрин катастрофира на магистрала "Струма", е пътувал с туристическа цел в посока Истанбул - София - Скопие. Разследването на инцидента ще бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура - София и Върховната касационна прокуратура. Все още се извършва оглед на местопроизшествието. Провеждат се и разпити на пострадалите при тежкия инцидент. Очаква се телата на загиналите да бъдат транспортирани до София.  

Пострадалите при тежкия инцидент тази нощ с автобус, пътуващ за Република Северна Македония, са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. Предстои и обработка на раните, може и да се наложат някои оперативни интервенции, обясни пред журналисти директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански.  

Вълна от съпричастност след трагедията на магистрала "Струма". Политици и висши ръководители от нашата страна, Балканите и Европа изказват съжаления за трагедията и съболезнования за жертвите. Повече по темата четете ТУК

Междувременно, Община Благоевград обяви еднодневен траур за загиналите на АМ "Струма" и деветте жертви в старческия дом в с. Роя. Общината отменя събитията от културния календар, а знамената на административната сграда ще бъдат свалени наполовина. 
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ