Протестиращи започнаха тридневна седяща стачка на летището в Хонконг

Снимка: Guliver / Getty images

Стотици антиправителствени демонстранти започнаха тридневна седяща стачка в залата за пристигащи пътници на международното летище на Хонконг, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Протестиращите раздават листовки и издигат плакати на над 10 езика в опит да информират пътниците за кризисната ситуация и исканията на демократичното движение и за новите протести, които са готвят през уикенда в града.

Участниците в акцията са предимно млади хора, облечени в черни фанелки. Обявявайки предварително акцията си, те обещаха в социалната мрежа Телеграм, където общуват помежду си и се организират, да не извършват вандалски действия, да не нарушават работата на летището и да не се опитват да проникват в забранените зони.

Листовките започват с обръщението "Драги пътници!" В тях протестиращите призовават пристигащите да им простят за "неочаквания Хонконг", с който ще се сблъскат. "Вие идвате в разорен, изтерзан град, който не е онзи, който някога сте виждали. За онзи, стария Хонконг, се борим ние!", се казва в листовките на английски, предава БТА.

Управата на летището, което е сред най-оживените в света, съобщи, че през тези дни то ще работи при нормален режим, но при засилени мерки за сигурност заради протестите. Край входовете към зоните за чекиране на заминаващи пътници са се образували опашки, защото се изисква показване на билети и пътнически документи, съобщават местни медии, цитирани от ДПА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ