Путин обясни защо още не е изпратил поздравления на Джо Байдън

Путин обясни защо още не е изпратил поздравления на Джо Байдън

Путин обясни защо още не е изпратил поздравления на Джо Байдън

Руският президент Владимир Путин обясни, че все още не е поздравил победителя на изборите за президент на Съединените американски щати, защото очаква уреждането на всички правни детайли, предаде ТАСС.

Според руския държавен глава подобно чисто формално отлагане на поздравленията няма да влоши и без това лошите отношения между Москва и Вашингтон.

“Развалените отношения по-развалени не могат да станат, те вече са развалени“, отговори Путин на въпрос дали не се дава негативен сигнал с отлагането на поздравленията в интервю за телевизия Россия-1.

„Към всички се отнасяме с уважение и към действащия президент Тръмп и към кандидата за тази позиция – господин Байдън. Затова нямаме никакъв проблем“, добавя Путин.  

„А що се отнася за онези, които вече изпращат поздравленията си – това са все опитни хора, които знаят какво и защо го правят“, завърши Путин, но също така припомни, че „на предишните избори всички побързаха да поздравят госпожа Клинтън, а оказа се в последствие, че победата е за Тръмп“.

„Така или иначе ние ще работим с всеки човек, на когото е оказано доверие от страна на американския народ“, гарантира Путин.

Сега анализатори коментират обаче, че администрацията на Байдън ще увеличи санкциите срещу Русия. Очаква се новата политика на САЩ да бъде към повишено сътрудничество с Европа и за неутрализирането на Китай, Русия и климатичните изменения, се казва в доклад на Teneo Intelligence, консултантска компания за управление на рисковете. В документа се очаква „по-категорична позиция срещу  Кремъл“ и по-ясна политика спрямо Украйна и Беларус, както и „смислен прогрес“ с в отношенията с международните партньори от НАТО.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ