Путин в Анкара за откриване на строежа на първата турска АЕЦ

Путин в Анкара за откриване на строежа на първата турска АЕЦ

Путин в Анкара за откриване на строежа на първата турска АЕЦ

Руският президент Владимир Путин пристигна на двудневна визита в Турция, съобщават световните медии. Това е първата му чуждестранна визита след като бе преизбран, отбелязва ABC News. 

В Анкара Путин ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган, както и с президента на Иран Хасан Рухани. Тримата ще обсъдят регионални събития, продължаващата война в Сирия, както и отношенията между своите страни.

Путин и Ердоган също така ще открият строежа на първата в Турция атомна електроцентрала - АЕЦ "Аккую". Тя се намира в окръг Мерсин на Средиземноморския бряг и се изгражда съвместно с руската компания "Росатом". Ще има четири енергоблока с мощност от по 1200 мегавата. Строежът на съоръжението трябва да завърши през 2021 г.

Турция ще ангажира 4000 полицаи за безопасността и сигурността на руския и иранския президент, предава местното издание "Хюриет". Държавната информационна агенция "Анадолу" предава, че полицията ще вземе изключителни мерки за сигурност. Маршрутите, свързващи летище Esenboğa с хотелите, където ще бъдат отседнали държавните глави, ще бъдат под полицейски контрол през цялото време. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ