Руската полиция обискира офиси на Алексей Навални

Руската полиция обискира офиси на Алексей Навални

Руската полиция обискира офиси на Алексей Навални

Маскирани мъже с униформи влязоха в офисите на Алексей Навални в Москва, предаде изданието The Moscow Times.

Кадри, разпространени от екипа на руския опозиционер онлайн, показват как мъжете поставят лепенки върху охранителните камери и влизат в помещенията на неговата фондация за борба с корупцията (FBK), както и в студиото, откъдето екипът заснема видеа за YouTube.

„Казват ми, че това са съдебни изпълнители, които търсят 29 млн. рубли като част от изпълнителното производство“, написа в профила си в Twitter директорът на FBK, Иван Жданов, за който междувременно ТАСС съобщи, че е обвинен в неуважение към съда.

За пети път Русия изпрати към Германия запитване, свързано с получаване на материали за разследването на инцидента с Навални. През август 44-годишният опозиционен лидер изпадна в безсъзнание по време на полет от Томск към Москва, което наложи незабавното му хоспитализиране. По желание на близките му обаче той беше преместен в германската клиника „Шарите“. В началото на септември бе изведен от изкуствена кома и не след дълго съобщи намеренията си да се върне обратно в Русия след пълното си възстановяване.

По-рано три независими лаборатории установиха, че Навални е бил отровен с вещество от рода на невропаралитичния агент „Новичок“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ