Ryanair отсъди „аут“ за Джокович от Австралия

Ryanair отсъди „аут“ за Джокович от Австралия

Освен че накара десетки потребители да създадат шеговити изображения и да прекръстят Джокович на Новакс вместо Новак, казусът с анулираната от австралийските власти виза на сръбския тенисист, заради която се очертава той да не участва в Australian Open, привлече вниманието и на бизнеса.

В профила си в социалната мрежа Twitter компанията за нискотарифни полети Ryanair предложи на Ноле да го закара обратно у дома и сподели снимка, наподобяваща официален преглед от системата за наблюдение на тенис кортовете по време на игра.

За Джокович е отсъден „аут“, а под публикацията се появиха коментари в негова подкрепа. „Той определено няма да лети с Ryanair, няма да успее да се прибере, ако го направи“, посочва един от потребителите. „Колко пари загубихте досега? Ако Ноле наистина се прибере с вас, може би ще помогне на вас да не сте „аут“, пише втори. Други казват, че повече няма да използват услугите на авиокомпанията.

Визата на спортиста бе анулирана от австралийските власти след вчерашното му пристигане в Мелбърн за участие в Откритото първенство на Австралия. Той бе задържан на летището за няколко часа, преди граничната служба да обяви, че Джокович не е спазил условията за влизане в страната, пристигайки от Дубай, както и че всеки, който няма валидна виза, ще бъде „задържан и изведен от Австралия“. Екипът на тенис звездата оспори решението.

Джокович бе транспортиран до хотел в Мелбърн. Неблагоприятната за световния номер 1 в тениса развръзка се случи, въпреки че местните власти в щата Виктория, на чиято територия е Мелбърн, издадоха специален документ за медицинско изключение. Това му позволява да участва, без да е необходимо да доказва дали е ваксиниран срещу коронавирус, за разлика от останалите тенисисти в състезанието.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ