Самолетните билети на Delta поскъпват с 10%

Самолетните билети на Delta поскъпват с 10%

С 10% ще бъде увеличена цената на самолетните билети на Delta Air Lines заради ценовия скок на петрола. Това обяви Ед Бастиан, главен изпълнителен директор на американската компания, базирана в Атланта, Джорджия. „Все пак цените зависят от това къде наистина ще се установят цените на горивата”, уточни той пред репортер на ВВС.

Цените на петрола достигнаха 14-годишни върхове след нахлуването на Русия в Украйна.

Emirates, Japan Airlines и AirAsia са сред големите превозвачи, които наскоро въведоха допълнителни такси за билетите си в стремежа си да покрият по-високите разходи за гориво за самолети.

Компанията е обслужила 200 милиона пътници в предпандемичната 2019-а, което прави Delta втората по големина авиокомпания в света.

Самолетните билети за вътрешните полети в САЩ вероятно ще се покачат с около 25 долара, което представлява ръст от 5 до 10%, докато за международните полети, чийто дял е 35 на сто от общия обем, се очаква увеличението да е по-значително, посочва превозвачът. От там уточняват, че планират горивните такси за междуконтиненталните полети

Керосинът е един от най-големите разходи за авиокомпаниите. Майкъл О'Лиъри, главен изпълнителен директор на най-големия европейски превозвач Ryanair, обяви неотдавна, че скокът в цените на самолетното гориво ще оскъпи съществено самолетни билети това лято .

Много авиокомпании се опитват да успокоят драстичното поскъпване и се запасяват с гориво. Easyjet и British Airways вече направиха това и съобщиха, че са осигурили 60% от необходимите запаси за тази година.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ