САЩ с нови санкции срещу Русия във връзка със случая "Скрипал"

САЩ с нови санкции срещу Русия във връзка със случая Скрипал

САЩ с нови санкции срещу Русия във връзка със случая "Скрипал"

Нови едностранни санкции на САЩ срещу Русия във връзка със случая "Скрипал" ще влязат в сила около 27 август, заяви представител на Държавния департамент, цитиран от ТАСС.

"На 6 август в рамките на спазването на закона за контрола върху химическите и биологическите оръжия и забраната за тяхното използване от 1991 г. САЩ стигнаха до извода, че правителството на Руската федерация е използвало химически или биологически оръжия в нарушение на международното право или е използвало срещу свои граждани смъртоносни химически или биологически оръжия", каза представителят на Държавния департамент, съобщава БТА.

"На 8 август уведомихме Конгреса за нашето намерение да въведем някои санкции срещу Русия, както го изисква законът за контрола върху химическите и биологическите оръжия, включително преди всичко прилагането на презумпцията за отказ за предоставяне на достъп до деликатни стоки и технологии от областта на националната сигурност, имащи американски произход", каза той.

"Уведомителният период, установен от закона за контрола върху химическите и биологическите оръжия, изтече на 22 август. Предадохме известие до Федералния регистър, привеждащо в действие санкциите, и очакваме то да бъде публикувано на 27 август", заяви дипломатът.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ