Шефът на Дойче банк призова да не се прибързва с нови санкции срещу Русия

Шефът на Дойче банк призова да не се прибързва с нови санкции срещу Русия

Шефът на Дойче банк Кристиан Севинг се обяви против спирането на "Северен поток 1" и призова да не се бърза с налагане на нови санкции срещу Русия

"Първо трябва да дадем възможност на обявените вече санкции да влязат в сила. Те имат отрицателно въздействие и върху нас, с което трябва да се справим", заяви Севинг пред германския вестник "Велт ам Зонтаг" в коментар по повод анонсирания от премиера Олаф Шолц готвен нов санкционен пакет срещу Русия.

Това дали действително има нужда от по-строги финансови и икономически санкции трябва да се подлага на оценка непрекъснато, каза Севинг като добави, че германското правителство трябва да признае, че мерките "имат отрицателен ефект върху нас".

В същото време обаче Севинг даде да се разбере, че  "ако германското правителство сметне това за необходимо, ние ще го подкрепим". Миналата седмица Дойче банк обяви, че ще намали бизнес присъствието си в  Русия с оглед на нахлуването в Украйна. 
"Със знанията, които имаме днес, със сигурност щяхме да се оттеглим още по-бързо през последните години", коментира сега Севинг.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ