Словакия въвежда по-строги изисквания за влизане на българи в страната

Словакия въвежда по-строги изисквания за влизане на българи в страната

Словакия въвежда по-строги изисквания за влизане на българи в страната

От днес Словакия въвежда нови по-строги изисквания за влизане на територията на страната на български граждани - само с отрицателен PCR-тест. Това става, след като Братислава извади страната ни от списъка на безопасните държави, информира БНР

Тестът трябва да е направен най-рано 96 часа преди пристигането на словашка граница. Дори и с отрицателен резултат българите задължително се подлагат на 5-дневна карантина, след което следва втори тест. Свободни за движение в страната ще бъдат тези, които имат отрицателен резултат при второто изследване. 

Същите ограничения са въведени и за гражданите на Черна гора. 

Решението беше взето миналата седмица на заседание на епидемиолозите и инфектолозите, съобщи словашкият премиер Игор Матович, а информацията беше потвърдена след проведен спешен разговор на посланика ни в Словакия Йорданка Чобанова със заместник-министъра на външните работи Марти Клус. 

България беше изключена и от списъка на Словения на страните, чиито граждани са свободни да влизат без карантина. За там от 19 юни важи срок за транзитно преминаване за 12 часа. 

14-дневна задължителна карантина има и за български граждани, пътуващи за Естония. Там това изискване важи за всички пристигащи от държави с над 15 случая на Covid-19 на 100 000 души население. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ