Тайфун помете Северен Виетнам. Други два се насочват към Япония

Тайфун помете Северен Виетнам. Други два се насочват към Япония

Тайфун помете Северен Виетнам. Други два се насочват към Япония

Мощен тайфун връхлетя Северен Виетнам, отнемайки живота на над 10 души, предава ДПА, като се позовава на съобщение на властите от днес.

Още трима души са в неизвестност след причинените от тайфуна Бебинка наводнения и свлачище в провинциите Шонла и Тханхоа. Общият брой на разрушените къщи е 38, а други 3500 са под вода, съобщават виетнамските власти, предава БТА.

Тайфунът Бебинка с ветрове със скорост до 90 километра в час достигна Виетнам в петък. Властите предупредиха за възможни свлачища в планинските райони поради голямото количество вода, натрупващо се в планините при буря, отбелязва агенцията. 

Същевременно японските метеоролози предупреждават за два мощни тайфуна, насочили към Япония. 

Тайфунът Сулик, за който се предвижда, че ще се доближи до южния японски остров Кюшу утре, може да причини вълни високи до 10 м. Сега окото на бурята е на 500 км източно от остров Минамидайто. Стихията се придвижва на запад-северозапад със скорост от 15 км/ч и с ветрове със скорост 144 км/ч и пориви до 216 км/ч.

Тайфунът Симарон се очаква да достигне Япония по-късно тази седмица.

В наводненията и свлачищата в Япония през юли загинаха над 220 души и бяха разрушени къщи и пътища. Последва гореща вълна, в която над 130 души починаха от топлинен удар, след като температурите се покачиха на места над 40 градуса по Целзий.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ