Тръмп бойкотира Вечерята на кореспондентите

Тръмп бойкотира Вечерята на кореспондентите

Тръмп бойкотира Вечерята на кореспондентите

Президентът Доналд Тръмп обяви, че няма да присъства на тазгодишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом.

Всеки президент на Щатите от 1924 г. насам е уважавал поне веднъж това събитие. Реакцията на Доналд Тръмп е част от войната му срещу големите медии в САЩ, които са критични към него. Главният стратег на Тръмп назова медиите "водещата опозиционна партия" по-рано.

"Няма да присъствам на вечерята на Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом тази година. Пожелавам ви всичко хубаво, дано прекарате една приятна вечер!", написа милиардерът в Twitter. По-късно CNN съобщи, отразявайки решението му, че редица известни личности и организатори на събитието вече са отказали да участват. 

Новината идва ден, след като Тръмп забрани на CNN, "Ню Йорк Таймс”, "Гардиън" и други световни медии да присъстват на брифинг в Белия дом.

Вечерята на Асоциацията на кореспондентите е бляскавото събитие, което събира журналисти и известни лица и набира пари за стипендии на млади журналисти. Обикновено вечерята минава в непринудено общуване, а президентът отправя реч, в която се шегува със себе си, с политическите опоненти и с медиите. 

През 2011 г. Доналд Тръмп беше ВИП гост, поддържащ тезата, че Барак Обама не е роден като американски гражданин, припомнят международни наблюдатели. Тогава се наложи да понесе подигравките на държавния глава Обама, който каза, че Тръмп би превърнал Белия дом "в казино", ако бъде избран за поста му. Това събитие е считано за един от главните стимули по-късно Тръмп да предприеме крачката да се кандидатира за президент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември