Тръмп отрече да е променял плановете си за граничната стена с Мексико

Тръмп отрече да е променял плановете си за граничната стена с Мексико

Тръмп отрече да е променял плановете си за граничната стена с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп отрече да е променил мнението си относно изграждането на стена на границата с Мексико, предаде британският „Гардиън“.

Дотук се стигна, след като началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели заяви, че вижданията на американски президент по въпросите на миграцията и граничната стена с Мексико “категорично са се променили“.

„Стената си е Стената, не се е променяла или развивала от първия ден, в който я замислих“, заяви Тръмп в „Туитър“.

Коментарите на Кели дойдоха в момент, в който двете водещи партии в САЩ опитват да стигнат до споразумение за защита от депортиране на 800 000 души, известни като “мечтатели“, които са влезли нелагално в страната като деца.

Републиканците заявиха, че ще подкрепят подобен законопроект, ако той бъде съчетан с по-строги мерки за сигурност на границата и други рестрикции.

“Президентът Тръмп определено е променил позицията си по въпроса за защитата на младите имигранти и дори по отношение на стената,“ заяви Кели пред Фокс Нюз“.

„Воденето на предизборна кампания и ръководенето на страната са две напълно различни неща, а президентът е много гъвкав по отношение на нещата, които са в рамките на възможното“, добави началникът на администрацията на Белия дом.

Представители на Демократическата партия, които се срещнаха с Кели в сряда, заявиха, че неговата позиция вчера е била малко по-различна.

“Той специално посочи, че има гранични зони, където не е необходимо да се изгражда стена, и че президентът не е бил информиран за тях, когато е правел предизборните си обещания.“, заяви демократа от щата Аризона Рубен Галехо пред „Асошиейтед Прес“.

Днес Тръмп написа в „Туитър“ , че някои части на стената ще бъдат „прозрачни“ и че не е имал намерението да строи на места, където има естествени бариери като планини и реки.

По време на предизборната си кампания Тръмп заяви, че стената ще покрие 1300 километра от границата и че Мексико ще плати за нейното изграждане. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ