Тъжна статистика: Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от коронавируса

Тъжна статистика: Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от коронавируса

Тъжна статистика: Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от коронавируса

Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от новия коронавирус. Смъртните случаи са се увеличили с 305 само за едно денонощие - от 1562 до 1867. Броят на заразените в Ню Йорк е нараснал с над 6000 през последните 24 часа до 56 289. 11 739 от тези хора са в болница. Това сочат данни на кметството на най-многолюдния град в САЩ, цитирани от ТАСС и БТА.  

„Следващата седмица ще е най-тежката в града от началото на епидемията“, прогнозира вчера кметът Бил де Блазио. Той предупреди за задаващ се недостиг на специалисти и апарати за обдишване на тежко болни.

Пристигнал в Манхатън в понеделник, корабът „Комфърт“ от морската пехота на САЩ, който е плаваща болница, започна вчера да приема първите си пациенти. Той има капацитет да лекува до 1000 души. Плаващата болница няма да приема хора, заразени с коронавируса, а други пациенти, за да облекчи претоварената здравна система в Ню Йорк, информира Франс прес.

Луксозен ресторант в града междувременно се превърна в кухня за хора, изпаднали в нужда заради кризата, съобщи неговият собственик Даниел Хум. Известният швейцарски главен готвач каза, че с помощта на благотворителната организация „Ритинк“ планира да приготвя до 3000 порции на ден в своя „Илевън Медисън парк“.

„Това е един от моментите в моята кариера, с които се гордея най-много. Този град ми даде всичко, така че наистина исках да измисля какво мога да направи в замяна“, каза Хум, цитиран от ДПА. Ресторантът бе затворен на 17 март в съответствие с предприетите от властите в Ню Йорк мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ