Владимир Путин и Си Дзинпин ще обсъждат сигурността на Европа

Владимир Путин и Си Дзинпин ще обсъждат сигурността на Европа

Владимир Путин и Си Дзинпин ще обсъждат сигурността на Европа

Президентите на Русия и Китай ще прекарат „много време“ в обсъждане на сигурността на Европа и исканията, които Москва отправи към Запада, когато се срещнат следващата седмица, съобщиха от Кремъл днес.

Владимир Путин ще пътува до Китай за церемонията по откриването на зимното издание на Олимпийските игри в Пекин на 4 февруари на фона на напрегнати отношения със Запада заради Украйна, предаде „Ройтерс“.

Преговорите ще бъдат наблюдавани отблизо от Вашингтон за сигнали за посоката на отношенията Русия-Китай, които стават все по-близки на фона на влошаващите се техни връзки със западните държави.

„Мисля, че този път, разбира се, ще бъде отделено много време за обмен на мнения по международни въпроси, включително стратегическата стабилност в Европа, гаранциите за сигурност за Русия, сигурността в Европа и диалога на Русия със САЩ и НАТО, както и регионални проблеми“, обяви говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, пред репортери.

Путин е готов да запълни празнотата, след като някои западни държави обявиха, че няма да изпращат официални лица за откриването на Пекин 2022 заради положението с човешките права в Китай. Путин обяви, че е против дипломатическите бойкоти. Русия култивира по-тесни връзки с Китай от 2014 г, когато анексирането на Крим влоши отношенията със Запада.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ