Внесоха в съда ново наказателно дело срещу Алексей Навални

Внесоха в съда ново наказателно дело срещу Алексей Навални

Внесоха в съда ново наказателно дело срещу Алексей Навални

В Лефортовския районен съд в Москва е внесено ново наказателно дело срещу руския опозиционер Алексей Навални във връзка с четири случая на измама и един случай на неуважение към съда. Това съобщи за ТАСС съдебен говорител.

Наказателни дела за измама срещу Навални бяха образувани преди повече от година. Според следствието опозиционерът е присвоил близо 350 милиона рубли (4 057 020 евро) дарения за неговия Фонд за борба с корупцията, признат от руските власти за чуждестранен агент и екстремистка организация, предава БТА. 

Обвиняват го също, че е проявил неуважение към съдията Вера Акимова, разглеждала дело срещу него във връзка с предполагаема клевета срещу ветеран от войната на Съветския съюз с нацистка Германия.

Опозиционерът, който имаше две условни присъди, бе обявен за издирване за нарушаване на условията на присъдите и задържан на 17 януари 2021 г. на московско летище при връщане от Германия, където бе на лечение. На 2 февруари 2021 г. руски съд смени една от условните му присъди с ефективна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ