Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке се призна за виновен

Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке се призна за виновен

Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке е признал, че го е извършил. Това съобщиха днес депутати от германския парламент след извънредно заседание на парламентарната комисия по вътрешни работи, цитирани от ДПА.

Депутатите се позоваха на главния федерален прокурор на Германия Петер Франк, според когото 45-годишният мъж е направил самопризнания за убийството, което беше извършено на 2 юни.

Любке, който беше ръководител на регионалния съвет в западния град Касел и привърженик на имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел, както и представител на партията й, беше прострелян смъртоносно на терасата в дома си в района на Касел, припомня БТА.

Впоследствие като предполагаем убиец беше арестуван 45-годишният Щефан Ернст, който има редица присъди за насилствени антимигрантски престъпления, отбелязва Асошиейтед прес.

Както заяви пред репортери германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който взе участие в заседанието на парламентарната комисия по вътрешни работи заедно с главния федерален прокурор Франк, заподозреният е казал пред властите, че е действал сам. Министърът допълни, че с това разследването не приключва.

Германските служби за сигурност са предупреждавали, че десните екстремисти представляват сериозна заплаха за сигурността, отбелязва Асошиейтед прес.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ