5 сутрешни ритуала, които ще направят деня ви по-щастлив

5 сутрешни ритуала, които ще направят деня ви по-щастлив

5 сутрешни ритуала, които ще направят деня ви по-щастлив

Начинът по който започваме деня определя тона за целия ден. Сутрините са трудни за много хора. Но ако искате по-щастлив и по-продуктивен старт, създайте собствен сутрешен ритуал. Той може да ви помогне да улесните деня си. Изследователите са открили, че обикновените ритуали могат да бъдат ефективни при повишаване на доверието и облекчаване на безпокойството.

Ето няколко сутрешни ритуали, които можете да опитате.

1. Станете по-рано.

Хората, които са успешни в бизнеса често са и ранобудни. Ако се събудите по-рано, може да започнете деня по ваши собствени срокове. 

2. Насладете се на закуската.

Вместо да се измъквате от къщата с чаша кафе, прекарайте няколко минути, за да се насладите на първото ястие. Яденето на едно и също всеки ден може да направи този навик лесен ангажимент.

3. Направете план.

Стив Джобс  започвал всеки ден, като се поглеждал в огледалото и се питал: "Ако днес беше последният ден от живота ми, това ли е, което бих искал да върша?" Ако отговорът "не" присъства твърде често, това е знак, че нещо трябва да се промени. Планът за деня ви дава усещане за посока и постижение, когато набелязвате целите на деня.

4. Правете упражнения.

Сутрин е не само най-доброто време за упражнения, но може да повдигне настроението ви и да ви помогне да управлявате стреса. Започнете с йога, крос или колоездене. 

5. Проявете благодарност.

Чудесен ритуал, който да добавите към сутрешната си рутина, е да прекарате няколко минути за благодарност. Опра Уинфри посвещава време да се наслади на пеенето на птиците и появата на слънцето. Милиардерът Джон Пол Деджория прекарва 5 минути в тишина, оценявайки това, което има в живота. Всяка сутрин актьорът Уил Арнет прави списък с 10 неща, за които е благодарен, като започва с децата си.

Не е нужно да настроите алармата си за 4 часа сутринта, за да се възползвате от позитивния сутрешен ритуал, но със сигурност помага за един по-щастлив и по-продуктивен ден. Отделете време за себе си. С помощта на сутрешния си ритуал можете да получите повече от всеки един ден.

Източник: Браян Де Хаав / Еntrepreneur

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ