6 съвета, как да се почувствате в свои води дори на парти с непознати

6 съвета, как да се почувствате в свои води дори на парти с непознати

Да се почувстваме неловко или не на място се е случвалио на всеки в даден момент. В подобна ситуация можем да попаднем, ако сме поканени на събитие, на което не познаваме почти никого.

Екипът на Bright Side ни представя 6 полезни съвета, които да ни помогнат бързо да преодолеем чувството на неудобство. Опитайте ги на следващото парти или социално събиране, за да се уверите, колко са ефективни.

1. Дръжте ръцете си заети

Когато държим нещо в ръка не се чувстваме чак толкова притеснени. Защо мислите, че изобретението топка на стреса е такъв хит? Вещта, която можем да държим в случая е напитка или визитка, или салфетка с хапка, или чантата си.

2. Помислете предварително за теми на разговор 

Това може да бъде комбинация от неща, включително и искрен и приятелски поздрав, хоби, професия и други общи теми за кратък разговор.

3. Придържайте се към настоящите събития или общи интереси

Ако стане въпрос за политика, ще имате повече от достатъчни теми за разговор. Ако попаднете на по-открито весело настроение, разкажете за забавна вирусна история, която наскоро сте прочели във Facebook.

4. Опитайте се да присъствате на партито с най-малко един приятел или познат

Не винаги имаме опция да сме с добър приятел на социално събиране или парти. Но ако има някакъв шанс това да се превърне в реалност, не го изпускайте. И, ако все пак се окажете сам, вижте следващата точка.

5. Останете близо до масата за храна или напитки

Ако стоите близо до масата за храна или напитки, ще си гарантирате двойна победа. Първо: ще имате нещо, което ще заеме ръцете ви. Второ: повече хора ще идват близо до вас, което ще ви даде повече шансове за разговор.

6. Не консумирайте нищо горещо, ронливо, лепкаво, или кашесто

Заедно с напрежението идват и треперещи ръце. Така че колкото и апетитно да ви изглежда нещо, потопено в сос или обилно поръсено с пудра захар или покрито със сметана, по-добре се въдържете да посегнете към него. Това най-краткият път към катастрофа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ