7 актьорски умения, необходими на всеки

7 актьорски умения, необходими на всеки

Лицемерието е изкуство, което може да бъде сурова необходимост не само на сцената и пред камерата, но и в реалния живот. Често в ежедневието и обикновените хора прибягват до актьорските техники, пише Weekend Rambler.

Кои са личностните черти, характерни за един актьор или какви са уменията, без които не можем на сцената на живота?

Решителност

Актьорите често са нервни, преди да излязат на сцената - типичен пример за нормален човешки страх, който всеки трябва да преодолее. Решителността е едно от основните качества на актьора и е необходимо на всеки един от нас ежедневно.

Емоционална интелигентност

Няма друга професия, която да е така тънко обвързана с емоционалната съставка на живота. Актьорът развива изключителна чувствителност към нюансите на емоциите на другите хора. Такова умение в живота може да направи всеки човек по-добър, дори и да няма много общо с изкуството.

Абстрактното мислене

Способността за абстрактно мислене обикновено е белег на много силен интелект. За добрия актьор, тази способност е професионална необходимост, но за един обикновен човек тя може да даде основа за преосмисляне на перспективите.

Добра памет

Днес няма нужда да помним каквото и да е - всичко се съхраняват в цифров вид, достъпен по всяко време. Но това е "мечешка услуга" за ума и паметта на човека. Последните хора, които учат наизуст огромни количества текст, са актьорите. Опитайте се да научавате всеки ден по едно стихотворение и месец по-късно паметта ви ще бъде най-точното оръжие, което да използвате за собствените си цели.

Ясна реч

Всеки един актьор има своя собствена история за борбата с неясния и треперещ глас. Това е най-голямото изпитание, през  което всеки един от нас преминава, когато излезе за първи път да говори пред аудитория. Най-добрият начин да се развива способността да говорим ясно, е тирадата. Т.е. четете на глас текста предварително и се опитвайте да превърнете писаното слово в жив език.

Естетически вкус

Усетът за красота е най-възвишеното усещане, на което е способен човек. Развиването на естетически вкус може да бъде постигнато чрез съответното образование и чрез ясното желание за търсене на посланието в дадено произведение на изкуството. Именно естетическият вкус придава оригиналност на личностните качества на един човек, които са неуловими, но лесни за разчитане от останалите.

Работа в екип

Дългите репетиции в една трупа, усещането за близост до мислите на партньора, са еждневие за актьора. В живота, умението за работа в екип се оценява високо в корпоративните среди.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ